Η BAUSCH Health Ελλάδας ξεκινά κλινική μελέτη για το VIRAZOLE®, σε ασθενείς με COVID-19

(Ριμπαβιρίνη για εισπνεόμενο διάλυμα, USP)

 

Η BAUSCH Health Ελλάδας, θυγατρική της BAUSCH Health Companies Inc., ανακοίνωσε σήμερα ότι συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα κλινικών δοκιμών, το οποίο αξιολογεί μια πειραματική χρήση του VIRAZOLE® (Ριμπαβιρίνη για εισπνεόμενο διάλυμα, USP), σε συνδυασμό με την πρότυπη θεραπεία νοσηλευόμενων ενήλικων ασθενών, με αναπνευστική δυσχέρεια, λόγω της COVID-19. Επειδή η ριμπαβιρίνη είναι ένα συνθετικό νουκλεοτίδιο, που λειτουργεί για να σταματήσει τον ιικό πολλαπλασιασμό, το VIRAZOLE® ίσως είναι αποτελεσματικό στη μείωση της σοβαρότητας της λοίμωξης από COVID-19. Η κλινική μελέτη ξεκίνησε, στην Ελλάδα, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 2021.

photo v1

Το αρχικό πρωτόκολλο της μελέτης είναι μια επεμβατική δοκιμή ανοικτού σχεδιασμού, που θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του VIRAZOLE® σε νοσηλευόμενους ενήλικες ασθενείς, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι είναι θετικοί στην COVID-19 και, ως αποτέλεσμα της λοίμωξης, έχουν σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια. Δύο ενεργά σκέλη της μελέτης θα συγκρίνουν διαφορετικά δοσολογικά σχήματα του VIRAZOLE®, σε συνδυασμό με την πρότυπη θεραπεία. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μελέτη μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04551768

Ο κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι η BAUSCH Health ξεκινά αυτήν την κλινική δοκιμή στην Ελλάδα, για να αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του VIRAZOLE®, στη μείωση της σοβαρότητας της μόλυνσης από COVID-19, σε ενήλικες ασθενείς. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη και τα αποτελέσματά της, θα συνδράμουν να παρουσιάσουμε μια ακόμη θεραπευτική επιλογή για τον ιό, που ενδεχομένως, θα βοηθήσει τους ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς ξεκινάμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς και τους εθελοντές αυτής της κλινικής δοκιμής, μιας καιχωρίς τη συμμετοχή τους η έρευνά μας δεν θα ήταν δυνατή».

Σχετικά με το VIRAZOLE®

Το VIRAZOLE® είναι, ήδη, εγκεκριμένο σε πολλές χώρες παγκόσμια, για τη θεραπεία νοσηλευόμενων βρεφών και μικρών παιδιών, με σοβαρές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, λόγω του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού.

Το VIRAZOLE® δεν είναι εγκεκριμένο στην Ελλάδα.